Okrogla miza na Festivalu za tretje življenjsko obdobje - F3ŽO

29.9.2015 ob 12:20 - 13:50 bomo na Festivalu za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) izvedli okroglo mizo, kjer bomo spregovorili o izzivih demografskih sprememb skozi prizmo projekta AHA.SI ter soočili poglede različnih generacij v iskanju skupnih rešitev.

Pridružite se nam v dvorani M3.

"Izziv demografskih sprememb skozi prizmo projekta AHA.SI - soočenje pogledov različnih generacij v iskanju skupnih rešitev"

Hitro starajoča se družba predstavlja naraščajoči družbeni izziv, zato tako v Sloveniji kot na ravni EU potrebujemo primerne ukrepe za reševanje problematike. V pripravi je strategija staranja v Sloveniji, katere podlage bodo pripravljene tudi v okviru projekta AHA.SI, ki ga v sodelovanju z različnimi partnerji vodi Nacionalni inštitut za javno zdravje. Temeljni namen AHA.SI projekta je, da omogoči čim širšemu krogu deležnikov sodelovanje v razpravah o stanju, prioritetah ter možnih ukrepih na področju staranja za našo državo.
S tem namenom smo v okviru projekta organizirali srečanja s številnimi deležniki in v pripravi so predlogi podlag za ukrepe, ki smo jih oblikovali skupaj. Eden od največjih izzivov za projektni tim je bilo vprašanje, ali naj bi bila strategija aktivnega in zdravega staranja stvar starejših ali stvar vseh generacij. Če vas zanima, do kakšnih ugotovitev smo prišli v okviru projekta AHA.SI ter kako gledajo na to vprašanje in na pripravo predlogov strateških rešitev različne generacije v naši državi, vas vabimo na okroglo mizo z naslovom "Izziv demografskih sprememb skozi prizmo projekta AHA.SI - soočenje pogledov različnih generacij v iskanju skupnih rešitev", morda boste dodali tudi svoje razmišljanje

Moderatorja:

Janja Drole, Skupnost socialnih zavodov Slovenije in

dr. Damjan Kavaš, Inštitut za ekonomska raziskovanja.

 

Sogovorci:

Predstavnik Zveze društev upokojencev Slovenije, predstavnik mladinske organizacije Brez izgovora Slovenija, predstavnik sindikata Mladi plus, predstavnik Inštituta RS za socialno varstvo.

 

Pridružite se nam

Pridružite se nam

 
Svoje predloge, ideje, komentarje, mnenja in stališča o vsebinah s področja aktivnega in zdravega staranja posredujte s pomočjo spodnjega obrazca.